Храната
Храната, освен да бъде вкусна,
може да
бъде
и много полезна - да ни зарежда с енергия, да ни ободрява, да ни лекува и да ни
прави
щастливи.
В ресторант "Веджик" това е напълно възможно и ние готвим водени от този
принцип.
Продуктите
Десертите приготвяме от съживени семена и ядки,
сурови и
сушени плодив, какаово и кокосово масло, супер храни-чиа, мак, спирулина. Готварската сол сме
заменили изцяло с хималайска, а бялата захар със сурова тръстикова, кленов сироп, мед, агаве
и
стевия.
Принципи
Термичната обработка е възможно
най-щадящата, за
да
може храната да запази богатството си от витамини, минерали, микроелементи и
Омега мастни
киселини. Изсушаваме на дехидрататор до 48 градуса, приготвяме храната предимно
на пара и на
фурна. Пърженето и микровълновата фурна нямат място в нашата кухня. Приготвяме
хляб с квас и
содени питки от пълнозърнести брашна - пшенично, ръжено и от лимец. За тези
които избягват
глутена , печем питки от безглутенови брашна.Готварската сол сме
заменили изцяло с хималайска, а бялата захар със сурова тръстикова, кленов
сироп, мед, агаве
и
стевия